tiistai 7. heinäkuuta 2015

Uusi alku ja viimeiset 15 kiloa poies!

Arvatkaa mikä tekee tästä hurjan hauskaa? Se että aloitin juuri laihdutusblogin, mutta kirjoitan ensimmäistä merkintää vaniljajäätelöstä nauttien. Toinen asia mikä tästä tekee hauskaa on se ettei täsät ole kuin muutamia kuukausia kun vannoin etten tee minkään sortin lifestyle-blogia ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Jänniä asioita tapahtuu kun muutoksen tuulet puhaltaa!

No mutta asiaan! Pudotin tuossa talvena 2013-2014 n. 20 kiloa painosta koska päätin että nyt loppu tämä ruikutus kun on paha olla ja oon ruma. Kun sitä päästiin vauhtiin, ne kilot karisivatkin sitten aika vauhdilla! Pidin ruoka ja liikunta-päiväkirjaa kiloklubi.fi:ssä ja suunnittelin aina viikkoni etukäteen. Liikkumisen hoidin pääsääntöisesti käymällä tunnin pituisilla lenkeillä, kahvakuulalla ja venyttelemällä. Kotona kun kävin, kävin äidin kanssa kuntosalilla ja uimassa tai vesijuoksemassa.. Tai sitten siskoni kanssa pitkillä maastolenkeillä. Hämmentävintä syömisen suhteen oli se että ruokaa piti paitsi muuttaa terveellisemmäksi, myös alkaa syömään enemmän vaikka äkkiseltään järki sanoisi että kun aletaan laihduttamaan, vähennetään ruokaa. Ei, ei todellakaan! Herkkuja vähennetään, mutta terveellistä ruokaa lisätään!

Kahdenkymmenen kilon kohdalla kroppani sitten päätti ettei luovu enää yhdestäkään kilosta, ei niin millään. Ja siihen se sitten jäi vaikka tein mitä. Jollain fiksummalla olisi ehkä tähän joku niksi, mutta itse lopetin sillä erää laihduttamisen siihen. Päätin antaa kropalle aikaa rauhoittua ja totutella laiskempaan elämään.. Jotta voin ottaa uuden spurtin! Ja sen spurtin aika on nyt, vuosi myöhemmin. Kiloja on tainnut vuoden mittaan tulla n. 5 takaisin, mutta ei se paljon masenna! Nyt tavoitteena on tiputtaa 15 kiloa jolloin olen ensimmäistä kertaa ikinä normaalipainoinen ihminen! Tarkoitus ei ole siis laihduttaa itseä langanlaihaksi vaan normaalipainoiseksi ja hyvin voivaksi.

Moni saattaa nyt miettiä että miksi teen tämän? Mielestäni muutos lähtee aina itsestä, ei koskaan muista ihmisistä tai mediasta koska sieltä tulee vain hetken mielijohteita. Itse kyllästyin katsomaan peiliin inhoten, kyllästyin siihen etten löydä kivoja vaatteita kaupasta ja kyllästyin siihen etten voi tehdä normaaleja asioita koska en kehtaa. Koska olen iso. Nämä asiat ovat nyt jo historiaa, koska en koe itseäni enää isona, voin tehdä normaaleja asioita ja löydän kivat vaatteet kaupoista! Ja voin katsoa peiliä iloisempana. Silti pudotettavaa on vielä ja sitten alkaa se pelottavin osuus nimittäin kiinteytyminen. Tällä toisella erää se on toki mukana jo kättelyssä.

No miksi blogi? Koska viimeksi olin hyvin, hyvin hiljaa siitä että pudotan painoa koska pelkäsin epäonnistuvani. Nyt en pelkää sitä, koska olen jo kertaalleen onnistunut! Ja minusta on tärkeää että ihmiset pitävät onnistumisistaan meteliä, koska se toivon mukaan motivoi muitakin jättämään taakseen sen epämukavan olon. Kyse ei ole kauneusihanteista vaan siitä, miltä itsestä tuntuu. Kevyempänä olo on parempi ja urheilu on kivaa! En halua tästä blogista mitään vakavaa hössötystä tai sellaista että kirjaan tänne vain onnistumiset vaan haluan olla rehellinen. Joskus ratkean siihen vaniljajäätelöön koska piru vie tuo oli hyvää! Lupaan siis pysyä blogissani rehellisenä.

Tuo pääkuva muuten, se löytyy mun vaatekaappini ovesta ja tuohon taulukkoon tulen piirtelemään kehitystä. Vasemman reunan senttien mukaan kulkevat lantio, rinnanympärys, peppu ja maha (joka on hieman turha). Oikean puolen senteissä sitten kulkevat nuo hieman kapeammat kehon osat kuten reidet, pohkeet ja käsivarret. Sainpa sinne mahtumaan indexinkin, joka menee noiden senttien mukaan vaikkei siinä senteistä olekkaan kyse! Painoa merkkaan vasemman taulukon mukaan ja oikean taulukon minuuteissa kirjaan ylös kuinka paljon olen jaksanut lenkin aikana juosta. Päivittelen kuvaa tänne aina sillointällöin kun siltä tuntuu, en lupaa mitään joka maanantain päivitystä! Ja kuten alareunassa näkyy, uusi mittaus on joka viikon maanantai ja vuoden loppuun mennessä olisi tarkoitus päästä tavoitteeseen!

En muuten suosittele aloitteleville laihduttajille joka viikottaista mittausta vaan kerran kuussa! Tulee vaan turhaan paha mieli kun ei ole kiloa lähtenyt viikon aikana. Itse ekalla kerralla sain käydä vaa'alla vain joka kuun ensimmäinen päivä ja joka kerta oli kivaa!

Mitähän muuta piti vielä selittää tässä megamerkinnässä.. Ainiin! Tuossa vasemmassa reunassa on nyt kehityskuvia hieman, jotka todistavat että 20 kiloa on lähtenyt! Aloitin silloin elokuussa 2013 ja lopetin huhtikuussa 2014. Otan uuden kuvan 20.7 kun aloitan tämän projektin, nyt en vielä viitsi koska äiti puhui tänään munkeista ja lähden torstaina Turkuseen vähän päälle viikoksi. Mutta päätin nyt kuitenkin iskeä tämän blogin jo pystyyn koska tuntui siltä!

Toivottavasti jotakuta kiinnostaa ja jos ei kiinnosta niin onpahan ainakin itselleni päiväkirja. Jättäkäähän kommenttia tuohon oikealla puolella olevaan chattiin tai sitten itse merkintään! Tuosta sen alapuolelta voi myös ryhtyä lukijaksi jos omaa jonkinlaiset tunnukset bloggeriin/googleen/jonnekin. Meikätyttö lähtee nyt kortille!

Tässä vielä tämän päivän hölkkälenkin musiikkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti