maanantai 27. heinäkuuta 2015

Kilo ja yksitoista senttiä, heippa!

Noniin ensimmäinen viikko on vihdoin takanapäin ja pelon ja innon sekaisin fiiliksin nousin tänään vaa'alle ja aloin mittailemaan menetettyjä senttejä. Hieman tosiaan pelotti, koska näin alkutaipaleella tuntuu että sitä syö aivan älyttömästi sapuskaa ja niinhän sitä tavallaan syökin! Mutta terveellisemmin ja säännöllisesti. Mutta pelosta viis, koska vaa'alta noustiin pois hyvillä mielin ja kilon kevyempänä kuin viime viikolla! Check!


Viime viikko tosiaan pärähti käyntiin maanantain Flowpark-elämyksellä ja moisesta kärsittiinkin sitten seuraavat 2-3 päivää ja vasta torstaina alkoivat lihakset hiljalleen tervehtyä. Tästä huolimatta pakotin itseni hölkkä/kävely-lenkeille, koska sen jälkeen sitä oli kuitenkin aina parempi fiilis! Tiistaina hölkkä oli vielä ihan kohtalaista omaan kuntooni nähden, mutta keskiviikkona lihakset olivat Flown jälkeen niin jumissa että hölkkä oli hyvin epätoivoista ja puhelinkin laski sen vain kävelyksi, haha! Mutta torstaina alkoi jalka taas nousta ja perjantaina hölkkäiltiinkin sitten jo ihan kivasti! Eli viitenä päivänä oltiin liikuntakannalla ja kahtena päivänä lepäiltiin ansaitusti!

Syömiset olen kirjannut joka päivä etukäteen Kiloklubi.fihin, jotta tiedän mitä syön ja kuinka paljon. Samoin tietysti liikunnat, jotta tiedän paljonki pitää kulutukseen nähden syödä jottei kalorivaje nouse ihan älyttömän suureksi. Viime viikolla Flowpark nosti viikottaisen kulutukseni niin korkealle että piti tähdätä 2000 kaloriin päivässä, mutta enhän minä sinne saakka päässyt vaikka kuinka yritin! Yleensä päivän kalorit pyörivät siellä 1800-1900, joten kalorivaje oli 600-700 eli ihan hyvä! Tähtään kuitenkin mieluummin 500-600, mutta ihan hyvä tuokin! Tällä viikolla suositeltu kulutukseni näyttäisi 1900 kaloria, joten varmaankin nyt tällä viikolla vajekin on lähempänä pyrkimystäni!


Aamun aloitin joka päivä puolikkaalla lasillisella vettä johon oli puristettu puolikas sitruuna. Sitruuna auttaa kuulemma nesteenpoistoon ja ruuansulatukseen, mutta se kannattaa nauttia vähintään puoli tuntia ennen mitään muuta syömisiä ja suu kannattaa huuhdella juomisen jälkeen. Sitruunan hapot kun kuulemma tuhoavat hammaskiillettä.
Aamu siis alkoi sitruunavedellä, minkä jälkeen lähdin 50 minuutin hölkkä/kävelylenkille. Lenkin aikana join puoli litraa vettä ja lenkin jälkeen keitin neljän viljan puuroa, johon sekoitin raejuustoa ja juomalasillisen metsästä poimittuja mustikoita (kiitos äiti!). Laitoin sekaan myös vähän sokeria, koska aika kirpeitä nuo mustikat tuppasivat pelkiltään olemaan! Aamiaisen lisukkeena join vielä puoli litraa vettä ja kupillisen kahvia, jota ilman päivä ei vain lähde käyntiin!

Päivälliseksi tällä viikolla oli perunaa ja siankyljystä, hernekeittoa ja pannaria, pyttipannua ja kalakeittoa. Keittopäivinä söin illalla enemmän vihanneksia kuten keitettyjä porkkanoita. Yhtenä päivänä paistettiin thai-wok pyttipannun seuraksi ja muuten onkin sitten ollut niitä porkkanoita ja perus salaatti.
Välipalaksi söin kahvin kanssa Elovenan tummasuklaa-välipalakeksin, josta sai hyviä kuituja! Ja ovat muuten hyviä, joten suosittelen kaikille! Moiset ovat vaan hieman kalliin puoleisia, joten ajattelin yrittää selvitellä jonkun välipalakeksi-ohjeen josko noita voisi tehdä itse kaapin täydeltä! Toimii kuidun lähteenä ja pienenä herkkuna kahvin kera!


Viime viikolla olin illat töissä, joten illalliseksi piti ottaa jotain hyvää ja täyttävää evästä. Päädyin ottamaan mukaan samanlaisen Elovenan välipalakeksin ja sen lisäksi 50 grammaa Lidlin pähkinäsekoitusta ja joko pari mandariinia tai banaanin. Hieman surullisen kokoinen illallinenhan tuo oli, mutta oikein täyttävä ja toimi oikein mainiosti! Eikä nälkä yllättänyt enää sen päivän aikana, joskin kotiin päästyäni söin iltapalaksi vielä viiliksen, jottei tarvitsisi yötä kärvistellä nälän kourissa!

Eli ruokaa naamaan viidesti päivässä ja sen lisäksi join 1,5-2 litraa vettä päivässä ja tämän lisäksi tietysti kaikki lipitetyt 2-3 kuppia kahvia, sitruuna- ja maitolasillinen eli päivittäinen nestemäärä huiteli siellä 2-3 litrassa. Vessassa on saanut ravata aika paljon, mutta eipä tuo haitanne!


Ja nyt sitten viikon tuloksiin. Piirtelin tämmöisen ihmisen, jolla ajattelin selkiyttää sitä mistä kohtaa kroppaa otan mitkäkin mitat. Maha kun meinaa oikeastaan vyötäröä ja lantio voisi olla jonkun mielestä mahan kohdalla, mutta juu. Nämä ovat nyt ne kohdat mistä meikäläisen mitat on otettu ja noilla nimikkeillä!
Lantio tarkoittaa tosiaan lantion leveintä kohtaa eli sitä mistä olisi eniten tiputettavaa. Peppu taas on sitten heti sen alapuolella, pepun päällä luonnollisesti! Yritän aina mittoja ottaessa olla mahdollisimman rentona, jotta mitat olisivat mahdollisimman totuudenmukaiset.

Tällä ensimmäisellä viikolla tosiaan paino putosi kilon verran, mutta se piti sisällään varmasti myös nestettä vaikka mistäpä minä tiedän. Saattoihan se olla ihan puhdas kilokin ihan sitä itseään! Tämän lisäksi lantiolta lähti neljä senttiä. Ainiin siitä mieleen! Löysin tuolta kaapin perukoilta jonkun "vatsalihasvyön", jonka joskus hetken mielijohteesta ostin Lidlistä. Joo en ihan usko siihen itsekään ja pidän moista ostosta melkoisena aivopieruna, mutta päätin silti kokeilla! Eli se on ollut vyötäröllä juostessa ja katsellaan onko siitä apua vai ei ja kuinka kauan sitä nyt sitten jaksaa edes käyttää. Tänään ainakin oli vielä paikallaan!


Yhteensä senttejä lähti kaikenkaikkiaan 11 eli aikamoinen saavutus ensimmäiseksi viikoksi! Aika monesta paikkaa lähti yksi sentti, mutta muutamasta hieman enemmän kuten esim. tuosta lanteilta. Reisistä lähti myös molemmista kaksi senttiä, hurray!
Juoksin muuten tänään 33 minuuttia 50 minuutin lenkistä ja viime viikolla jaksoin juosta 25 minuuttia! Kun jaksan koko lenkin, on aika pidentää lenkkiä hieman ja koukata tuolta metsän takaa. Se vaan pidentää lenkkiä sen verran paljon etten vielä jaksa lähteä sinne saakka, mutta ajan kanssa! Torstaina saatan muuten ensimmäisen kerran suunnata kuntosalille ja uimaan.

Eikai tässä muuta! Kilon kevyempänä on hyvä olla, hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti